Elementair Zink & Koper

Elementair Zink & Koper bevat als basis ‘concentrated mineral drops’ (CMD), een speciaal zeewaterconcentraat uit het Great Salt Lake met het volledige spectrum mineralen en spoorelementen (ontdaan van bijna alle natrium, en in dit geval aangevuld met extra zink in de vorm van zinksulfaat en extra koper als kopergluconaat). Dit product wordt vervaardigd door middel van een traditioneel en natuurlijk concentratieproces met gebruik van de zon.

De mineralen en spoorelementen in Elementair Zink & Koper komen voor in opgeloste en ionische vorm, als elektrolyten. Dat wil zeggen niet in verbinding met andere elementen maar als losse elektrisch geladen deeltjes. Magnesiumchloride (MgCL2) bijvoorbeeld wordt als het oplost in water opgesplitst in de ionen Mg2+ (positief geladen magnesium) en CL- (negatief geladen chloride). Op deze manier komen mineralen ook in ons lichaam voor, opgelost in intra- en extracellulaire vloeistoffen zoals bloedplasma. Mineralen in ionische vorm zijn dan ook goed opneembaar.

Over zink en koper en de gezondheidseffecten

Zinkbevindt zich in alle lichaamsweefsels en concentreert zich met name in de celkern. Het mineraal is essentieel voor de activiteit van meer dan 300 enzymen, zogenaamde metallo-enzymen, die een zinkion als co-factor hebben. Daarnaast is het een belangrijke structurele component van eiwitten en celmembranen. Zink speelt op deze manieren een rol bij vele processen in het lichaam, waaronder het celdelingsproces en de hormoonhuishouding. Zink is eveneens betrokken bij de normale opbouw en afbraak van koolhydraten, vetten, eiwitten en DNA. Zink heeft een positieve invloed op het immuunsysteem door de aanmaak van T-cellen te ondersteunen, te helpen bij de productie van cytokinen en bij te dragen aan het functioneren van naturalkiller-cellen. Ook helpt zink cellen te beschermen tegen oxidatieve schade, onder andere omdat het een rol speelt in het functioneren van de antioxidantenzymen katalase en superoxidedismutase (SOD). Bovendien draagt het bij aan een gezond zuur-base-evenwicht. Zink is namelijk co-factor voor het enzym carboanhydrase, dat de omzetting van koolstofdioxide in bicarbonaat (en vice versa) katalyseert. Bicarbonaat is een van de belangrijkste buffers, die helpen om de zuurgraad van het bloed en andere extracellulaire vloeistof zoveel mogelijk constant te houden. Koper is bestanddeel van verschillende enzymen en speelt onder andere een rol bij de activiteit van bepaalde enzymen die betrokken zijn bij het vrijmaken van energie uit vetten, koolhydraten en eiwitten. Koper draagt daarnaast bij aan een goede conditie van het bindweefsel in de huid, het kraakbeen en de bloedvaten, door betrokken te zijn bij de aanmaak van elastine en collageen, de bestanddelen van bindweefsel.

 

Zink en koper zijn antagonisten. Een hoge inname van zink (50 mg of meer per dag) gedurende langere tijd (langer dan een maand) kan leiden tot een lage koperstatus. In dit product zijn zink en koper gecombineerd aanwezig.

 

Toegestane gezondheidsclaims:

zink en koper dragen bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade

zink en koper ondersteunen het immuunsysteem

zink is goed voor de conditie van de haren

zink is goed voor een gezonde huid

zink is goed voor de nagels

zink ondersteunt de conditie van het oog

zink speelt een rol bij de botaanmaak

zink draagt bij ter ondersteuning van een gezond zuur-base-evenwicht

zink levert een bijdrage aan het behoud van een normale cognitieve functie

zink is betrokken bij het celdelingsproces

zink draagt bij aan een normale hormoonhuishouding

zink draagt bij tot een normale vruchtbaarheid en voortplanting

zink speelt een rol bij de normale opbouw en afbraak van koolhydraten, vetten, eiwitten en DNA

koper speelt een rol bij de activiteit van bepaalde enzymen die betrokken zijn bij het vrijmaken van energie uit vetten, koolhydraten en eiwitten

koper draagt bij tot de instandhouding van normale bindweefsels (in kraakbeen, bloedvaten en huid)

koper speelt een belangrijke rol in het functioneren van het zenuwstelsel

koper ondersteunt het ijzertransport in het lichaam

koper draagt bij tot een normale pigmentatie van huid en haar

 

 


| Meer
">

Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 16,95
Het aantal Spaarpunten dat je voor dit product ontvangt is 1
Aantal: Bestellen
Reviews

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.