Biotics Jodium 

Volgens de Wereld Gezondheids organisatie is een tekort aan jodium een probleem in 54 landen. Waaronder Nederland.
En de impact van een jodium tekort is eigenlijk best heel groot, zowel voor de psychische als de lichamelijke gezondheid. Een tekort aan jodium geeft problemen met de schildklier. De schildklier reguleert de hormonen, gewicht, stemming en de mentale stabiliteit.  En als daar niets aan gedaan wordt kunnen de gezondheidsproblemen groter worden.
Reguliere artsen hebben  niet altijd in de gaten dat er een schildklier oorzaak achter de problemen zit. In de VS hebben ongeveer 12% van de mensen een schildklier ziekte maar slechts 60% daarvan weet dat. In Nederland zal dat niet veel anders zijn.
10 symptomen die niet altijd onderkend worden:

Te hoge of te lage cholesterol.
Een te vet dieet levert maar een kleine bijdrage aan dit probleem. Als een dieet en beweging niet helpt is het tijd om te denken aan een tekort aan jodium. Dan is het tijd om de schildklier te onderzoeken.

Pijnlijke gewrichten en zenuwpijn
Wanneer de schildklierproblemen opgelost zijn geeft dat verbetering in de pijn en de tintelingen.

Hart ziekte
De schildklier moet altijd onderzocht worden wanneer er sprake is van een hart kwaal.

Zwakke, breekbare nagels.
In sommige gevallen een schildklier probleem.

Angst en stemmingswisselingen
Voordat je naar de psychiater gaat eerst je schildklier laten checken.

Onverklaarbare onmogelijkheid om gewicht te verliezen of om aan te komen.

Constante moeheid
Ook pubers en jong volwassenen die veel moe zijn en slecht in hun energie zitten worden  vaak niet serieus genomen. Slaap je voldoende maar heb je het gevoel dat het niet voldoende is? Dit kan een vroeg symptoom zijn van een schildklier probleem.
Een schildklier probleem kan er ook voor zorgen dat je niet goed in slaap kunt komen.

Laag libido
De schildklier regelt alle hormonen dus ook de seksuele hormonen. Dus ook invloed op de menstruele cyclus en het libido.

Darmproblemen
Een prikkelbare darm heeft niet altijd te maken met wat je eet. Het kan ook te maken hebben met een verstoorde stofwisseling.  Dan zijn er niet voldoende enzymen om je voedsel te verteren. Opstipatie, diarhee of PDS kunnen wel degelijk te maken hebben de schildklier.

Algehele zwakte, moe en sloom
Als de hormonen uit balans zijn raakt er steeds meer uit balans in je lichaam.  Moeheid en dips in je energie is hier een gevolg van.  Ook constant koud hebben hoort hierbij. De schildklier regelt de stofwisseling en je energie niveau. Als je goed eet en genoeg slaap krijgt maar nog steeds moe bent is het zinvol om de schildklier te laten nakijken.

Verdere symptomen:  slechthorendheid, hese diepere of krakende stem, pafferig gezicht, gezwollen ogen, dikke enkels, spierpijn en spierkrampen, problemen met de concentratie.

.
Wat kun je doen om je schildklier gezond te houden?

Zorg dat je genoeg jodium binnen krijgt.
Dit kan door jodium rijk voedsel te eten maar ook door jodium druppels te nemen. Jodium zit vooral in algen, zeewier, vis, schaal- en schelpdieren en gejodeerd zeezout (meeste zout is niet meer gejodeerd). Het is erg lastig om voldoende jodium binnen te krijgen via het voedsel. En als je eenmaal een tekort hebt is het aan te raden om een tijd jodium druppels te nemen.

Regelmatige beweging.

Gezond eten.

De officiële aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) voor jodium is 90 µg voor baby’s tot 200 µg voor volwassenen en 250 µg voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.
Deze aanbeveling is gebaseerd op het voorkomen van trage schildklier (hypothyreoïdie) en krop, maar is volgens verschillende deskundigen niet voldoende voor een optimale schildklierwerking.

Japanners krijgen door het eten van zeewier dagelijks veel meer jodium binnen: van 350 µg tot maar liefst 50.000 à 80.000 µg (50 tot 80 mg). Steeds meer deskundigen geloven dat een hogere inname van jodium een gunstig effect heeft op de gezondheid, onder andere op de gezondheid van de borsten. Jodium voorkomt namelijk het ontstaan van fibrocystische borstziekte (cysten in de borsten) en borstkanker, ziekten die heel weinig voorkomen in Japan. Bij de behandeling van borstcysten wordt 3 tot 7 mg jodium gegeven.

Vooral voor zwangere vrouwen is het belangrijk om voldoende jodium binnen te krijgen, omdat schildklierhormonen cruciaal zijn voor de ontwikkeling van de hersenen van de baby en nodig zijn voor de preventie van ontwikkelings- en gedragsstoornissen. Een gebrek aan jodium is gelinkt aan miskramen, doodgeboren baby’s en geboorteafwijkingen.
Ook vrouwen die borstvoeding geven moeten voldoende jodium innemen voor een goede hersenontwikkeling van hun baby.

Een volkomen natuurlijk product om het jodium te kort aan te vullen en goed te houden is jodium van Biotics. Dit product is geschikt voor volwassenen maar ook voor kinderen.
Het zorgt voor mentale focus en een heldere geest.
Het ondersteunt de productie en de kwaliteit van moedermelk en versterkt het immuunsysteem.
Verwijdert kwik, lood, toxische stoffen zoals bromide, fluoride en chloor.

Dosering
Standaard: 1 druppel per dag in puur water, tenzij anders voorgeschreven door arts of therapeut. 

 

Ingrediënten 

Samenstelling per druppel :

Jodium (kaliumjodide) 75 mcg     50% ADH

Ingrediënten
Draagstof (Water), Zuurteregelaar (Citroenzuur), Conserveermiddel (Natriumbenzoaat), Kaliumjodide.


| Meer
">

Prijsinformatie:
Prijs per 60 ml:
€ 19,20
Het aantal Spaarpunten dat je voor dit product ontvangt is 1
Aantal: Bestellen

Verwachte levertijd

onbekend

 

Dit product is niet uit voorraad leverbaar

Relevante producten
Reviews

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.