xylitol 4 1

Xylitol

 Xylitolis een polyol (of suiker-alcohol) die wordt gebruikt als zoetmiddel. Xylitol heeft geen invloed op de bloedsuikerspiegel en is daardoor uitstekend geschikt voor mensen met een gevoelige bloedsuikersysteem.  Xylitol kan juist helpen om de bloedsuiker te stabiliseren.
Het is een natuurlijke zoetstof die voorkomt in de vezels van vele soorten groente en fruit. Het heeft een zoete smaak zonder bijsmaak en wordt veel gebruikt in snoepgoed. De zoetkracht van xylitol is ongeveer gelijk aan die van suiker, maar het levert 40% minder calorieën. Omdat xylitol bij consumptie nauwelijks wordt omgezet in zuur is het minder schadelijk voor het gebit dan suiker of andere zoetstoffen zoals sorbitol.
 
Veel gehoord is de vraag of Xylitol wel gezond is.
Vroeger werd Xylitol alleen van berk gemaakt en was behoorlijk duur. De chinezen wilden een product wat goedkoper was en kwamen uit op Xylitol van mais. Nu is het zo dat de meeste mais die tegenwoordig geteeld wordt genetisch gemodificeerd is. Die Xylitol moet je dus niet hebben (die mais dus ook niet. Daarom is het belangrijk bio mais te eten). Wanneer je Xylitol van Berk eet is het juist een geweldig product.
 Onze Xylitol is gegarandeerd GMO vrij en is gemaakt van Berk

| Meer
">

Prijsinformatie:
Prijs per 500gr.:
€ 12,68
Het aantal Spaarpunten dat u voor dit product ontvangt is 1
Aantal: Bestellen
Reviews Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina. Bij plaatsing van een productreview geven wij u 5 spaarpunten.

Leonoor -

Bijzonder mooi product, we de woogroep lieten het proeven aan een moeder uit Afghanistan en haar dochtertje van 8 jaar die bij ons om de hoek wonen en even langs kwamen. De moeder zei: ik ga vliegen, zo licht proefde het en haar dochtertje zei: het proeft naar bevroren ijs, eigenlijk ook licht. Wij vinden wij het heel apart dat het er zo wit uitziet als suiker. Het proeft helemaal anders proeft, geen enkele belasting, wat we duidelijk wel hebben als we suiker, ook rietsuiker eten in een koekje of chocola.

Geen reviews gevonden.

Meer reviews